dimarts, 20 de març del 2012

TALLER DE MEDI:Els equinoccis

Enguany la primavera ha entrat aquesta matinada de dilluns a dimarts, concretament a les 6 hores i 14 minuts. Tot i això, el dia pareix que tornem  a l’hivern.
Com ja saps la Terra té dos tipus de moviments, el de rotació i el de translació. Per si això no fos prou, l'eix de rotació no és perpendicular a l'òrbita de translació, sinó que té una inclinació d'uns 22º respecte la vertical. Aquest últim fet origina les variacions al llarg de l'any en la durara del dia i la nit.

Al llarg de l'òrbita trobem 4 punts importants: els dos extrems corresponen als solsticis, moment en què la diferència entre les hores de llum i de foscor és màxima a tota la Terra. També són els punts en què la Terra es troba a la màxima(perihelio) i a la mínima (afelio ) distància del Sol. En els puns intermedis entres els solsticis, anomenats equinoccis, la durada del dia i la nit és igual a tota la Terra. Aquests 4 moments de l'any marquen els canvis de les estacions.

Les estacions de l'any

Les estacions a l'hemisferi nord
El moviment de translació de la Terra al voltant del Sol es completa en un any (365 dies, 6 hores, 9 minuts i 9 segons). Al llarg d'aquest moviment, la il·luminació i l'escalfament de la Terra varia degut a la diferent altitud del Sol a l'horitzó. Aquesta variació origina les quatre estacions de l'any: l'hivern, la
 primavera, l'estiu i la tardor

DEURES:Passa a net tot el que hem fet a la classe i explica amb dibuixos què són els solsticis i els equinoccis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada