dimecres, 30 de gener del 2013

PANGEA


PANGEA
Fa uns 250 milions d'anys,al final de l'era primària,els continents estaven agrupats en un únic continent anomenat Pangea.(Triàsic).Inici de l'era Mesozoica.

Desprès,fa 135 milions d'anys,Pangea es va fracturar per formar dos continents:Laurentia al nord i Gondwana al Sud,els qual estaven separat pel mar Tetys.

Fa 65 milions d'anys , Amèrica es va separar d'Àfrica i Europa i es va obrir l'Oceà Atlàntic. Amèrica del Sud es va aproximar a Amèrica del Nord.

En l'actualitat els continents continuen desplaçant-se, i podem intuir que dintre de 50 milions d'anys el mar Mediterrani haurà desaparegut,Àfrica oriental estarà separada de la resta d'Àfrica i Austràlia s'haurà acostat a Indonèsia fins a unir-se amb ella.

Quan es varen separar els continents, els dinosaures es quedaren a la part del món en la que vivien . Per això s'han trobat

restes de dinosaures , esquelets fòssils, en diferents continents i alguns fòssils de diferents continents, són iguals. Per exemple s'han trobat “Branquiosaures” en Amèrica del Nord,Àfrica i Europa. “Velociràptors” en Mongòlia i Xina. “Tiranosaure Rex” i

Triceraptor” Amèrica del Nord . “Iguanadon” en Amèrica del Nord, Europa i Àsia. “Aragosaures” en Aragó (Espanya)


DEURES: CERCAR com i per què varen desapareixer els dinosaures.Diferents teories.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada